Strøm

Strøm

Når du kjøper eller bruker strøm gjør du det kun for å dekke et behov. Det er veldig få som jobber med strøm eller leker med strøm. De som jobber med strøm gjør dette for å få strøm til deg, men ikke for å leke. Strøm er en sterk kraft som gjør at du ikke kan gjøre noe feil før du får deg en skikkelig karamell. Jobber du med strøm på et større nivå er det viktig at du ikke gjør feil fordi for mye strøm kan fort ødelegge et liv eller gjøre det slik at du ikke får så mye igjen etter at du har gjort det meste. I den grad strøm er noe som du interesserer deg i er det helt nødvendig at du foretar deg alle de tingene som du kan for å få til det aller meste uten at det berører din helse.

Hvorfor fornybar energi?

Fornybar energi er siste skrik. Det har vært mye snakk om grønn energi, det grønne skifte og konsekvenser av og alltid tenke på hva som skal gjøres eller hva som er best når det kommer til veien fremover. Det er helt opplagt at det er viktig å tenke på det som skjer med miljøet. Når vi snakker om det grønne skifte er det enda viktigere å sette fokuset på hvordan vi bruker ressurser. Ikke bare på strøm men også på hvordan du spiser, hvor dine klær kommer i fra og hva slags elektronikk du bruker. Ikke kast deg over det første og det beste, men tenk heller konsekvenser. I den grad du vil at naturen og miljøet skal være der for dine barn må du faktisk sette et fokus på dette. Ikke bare tenk fremover, men bruk også nuet til å gjøre de store endringene. Det grønne skiftet starter i dag. Det starter ikke i morgen.

Sett agendaen i dag

Det beste med strøm er at Norge allerede er verdensledende når det kommer til bruk av strøm som er ren og du kan lett finne billig strøm. Norge lager kun grønn strøm fra sin vannkraft. Nå er det planer og snakk om å lage mer vindkraft. Norge har steder med mye ving slik at vi lett kan sette opp vindparker på land og på vann. Mange er redde for dette fordi det kan skape situasjoner hvor ting ikke ser så pent ut. Bill Gates jobber med atomenergi og mener at dette er mye bedre for miljøet. Her få du mye energi fra veldig lite. Problemet er bare det at det er farlig når det skjer noe galt, og fordi alle disse stedene er gamle så er det noe få situasjoner som fører til skade på miljø og folk. Det er derfor enda viktigere enn før å sette miljø på agendaen. Ikke tenk på hva du skal gjøre i dag, men tenk heller på hva du skal gjøre akkurat nå. En dag har mange timer og minutter. Alle timer og minutter teller.